Дружину пустили до Луценка, але мандаринів не передали

Вівторок, 4 грудня 2012, 19:48

Захисник та дружина екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ірина пізно ввечері таки змогла потрапити до палати свого чоловіка у лікарні.

Як повідомляє прес-служба "Народної самооборони" їй довелося прочекати зустрічі дві години, але поспілкуватися дозволили із чоловіком лише 15 хвилин, незважаючи на її статус захисника та статус народного депутата.

"Дві години я простояла під дверима його заґратованої палати. За дверима чула рухи та розмови, проте мене всередину ніхто не пустив - вони не реагували на те, що я захисник", - зазначила вона.

"Перший заступник керівника пенітенціарної служби Чернігівської області, який приїхав до лікарні, повідомив мені, що не може організувати побачення із Луценком. Іншої особи, яка б відповідно до правил зобов'язана організувати мені зустріч із моїм підзахисним, у лікарні не знайшлося", - уточнила Ірина Луценко.

"Мені відмовили у побаченні, не посилаючись на жодний нормативний документ",- наголосила новообраний депутат парламенту.

"Про цю ситуацію я повідомила омбудсмена і депутатів, які у минулу п’ятницю вже відвідали Луценка у колонію. Нинішня ситуація у лікарні нагадує помсту саме за таку інспекційну перевірку у складі депутатів, омбудсмена та прокурора", - додала захисник.

"Сьогодні лікарі почали підготовку до серйозного обстеження, інших процедур йому не робили", - повідомила дружина.

"Судячи з того, що підготовка досить серйозна, його можуть щонайменше кілька днів протримати у лікарні. Проте чоловіку точно не сказали, скільки днів він перебуватиме у лікарні", - додала вона.

Ірина Луценко також повідомила, що за кілька днів до переведення Луценка у лікарню Менську колонію відвідали представники Комісії з питань попередження катувань при президентові.

"Знаючи про наші скарги до Європейського суду з прав людини саме за ст. 2 та 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, почалися рухи в напрямку рятування тюремниками власної шкіри у справі Луценка", - заявила вона.

"Тому швидке переведення Луценка до лікарні, швидше за все, пов’язано із перевіркою колонії цією Комісією та нашими скаргами про навмисне доведення Луценка до інвалідності", - наголосила Луценко.

Прес-служба уточнила, що екс-міністру не дозволили передати "мандарини і роздруківки з Інтернету".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування