"Регіонал": сталої більшості не буде, краще поганий бюджет, але зараз

Вівторок, 4 грудня 2012, 20:06

В наступному парламенті не буде сталої більшості, тому краще прийняти поганий бюджет, а потім вносити зміни.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Дмитро Святаш в ефірі телеканалу ТВі.

"Бюджет приймається у форс-мажорних обставинах. Ми не могли розглядати цей документ повноцінно, тому що всі були на виборах. Цей бюджет кращий за попередній, хоча б тим, що тут немає податкових норм", - зазначив він.

При цьому відповідаючи на питання, чи не тому провладна більшість парламенту так поспішає з бюджетом, бо побоюється неприйняття його новим складом Верховної Ради, "регіонал" уточнив, що "більшість в новому парламенті, то це окреме питання".

"Я депутат четвертого скликання і зараз третього, скажу: як на мене в наступному парламенті не буде сталої більшості. Не буде саме в такому складі парламенту сталої більшості. Маємо домовлятися по питанням життєздатності і життя країни", - зазначив Святаш.

"У цей бюджет 100% в нього будуть вноситися зміни. В цей парламент прийдуть 225 мажоритарників, подивляться і скажуть: а де щось запропоноване для мого округу? Що ми будемо робити? Вносити зміни до бюджету. Тому цей документу має бути базовим, а вже новий склад Верховної ради буде вносити в нього зміни", - зауважив він.

"Всі політологи, політичні сили передбачають, що навіть найпростіші питання будуть вирішуватися дуже довго. Є така небезпека, що Україна залишиться без бюджету. Цей бюджет не ідеальний. Але краще поганий бюджет, ніж ніякий", - підсумував "регіонал".

Як відомо, у понеділок у парламент надійшов проект Держбюджету на 2013 рік.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування