Екс-генпрокурор і спонсор церкви судяться за російську шахту

Середа, 5 грудня 2012, 12:10

Арбітражний суд Кемеровської області наклав арешт на частку російського підприємця українського походження Віктора Нусенкіса в низці кузбаських компаній.

Рішення прийнято в рамках забезпечувального заходу за позовом колишнього генерального прокурора України, а нині українського підприємця Геннадія Васильєва, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як ідеться в матеріалах суду, зокрема арештовані його частки в ТОВ "Вугільна компанія" Зарічна "(99,53%) і ТОВ" Сільськогосподарське об'єднання "Заріччя" (19,03%).

Нусенкіс бере участь в капіталі цих компаній через власне ТОВ "Інтерконсалтинг".

Крім того, заарештовані частки КК "Зарічна" в ТОВ "Шахтоуправління Карагайлінське" (98,97%), ТОВ "Грамотеінскіе центральні електромеханічні майстерні" (100%) і ТОВ "Георесурс" (100%).

Наразі Окружний суд міста Нікосія на Кіпрі розглядає по суті позов Васильєва та його дружини Лариси Васильєвої до ТОВ "Інтерконсалтинг", шести кіпрських компаній і п'яти громадян Кіпру.

Суперечка стосується прав позивачів на російські активи україно-російської групи компаній "Енерго", уточнюється в матеріалах суду. Суд Нікосії вже заборонив відповідачам "вчиняти будь розпорядчі дії щодо юридичних осіб, що входять до групи компаній (" Енерго ")".

"Прийняття забезпечувальних заходів обумовлене ​​метою гарантувати можливість реалізації судового акта (кіпрського суду), а також запобігти значних збитків заявнику", - відзначає в ухвалі про забезпечення позову суддя кемеровського суду Олена Кулебякіна.

Коментарів учасників справи "Інтерфакс" не має.

Вугільна компанія "Зарічна" входить до п'ятірки найбільших російських виробників і експортерів енергетичного вугілля. У складі холдингу шість вугледобувних (три діючих і три споруджувані шахти), кілька допоміжних підприємств, а також збагачувальна фабрика. "Зарічна" поставляє більше 90% видобутого вугілля на експорт в 12 країн світу.

Раніше повідомлялося про конфлікт Нусенкіса та Васильєва навколо українських активів, які в даний час консолідовані в групу компаній "Донецьксталь".

За даними низки ЗМІ, Васильєв претендував на половину українського бізнесу Нусенкіса.

У травні 2011 року українська Держкомісія з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) у зв'язку з суперечкою власників призупинила обіг акцій 12 компаній, що входять в "Донецьксталь".

Однак до осені, згідно із заявою голови відомства Дмитра Тевелєва, корпоративний конфлікт Нусенкіса та Васильєва вдалося вирішити. "Корпоративний конфлікт вичерпаний, акціонери домовилися, я так думаю. І давайте не будемо більше говорити про цю тему", - заявляв Тевелєв у вересні минулого року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування