Геращенко постановою хоче зупинити порушення при прийнятті бюджету

Середа, 5 грудня 2012, 13:21

У Верховній раді зареєстровано постанову, згідно якої розглядати бюджет-2013 має вже новий парламент.

Відповідний проект постанови зареєструвала діючий депутат Ірина Геращенко, повідомляє прес-служба "УДАРу".

Проектом постанови пропонується скасувати рішення ВР від 4 грудня про прийняття проекту Постанови, згідно з яким на 6 грудня заплановано розгляд і прийняття в цілому бюджету.

Геращенко звертає увагу на те, що відповідне рішення було ухвалене з порушенням процедури прийняття законів та постанов.

Депутат також наголошує, що Кабміном не дотримано вимоги Регламенту, відповідно до якої, поданий проект закону про Держбюджет на наступний рік надається народним депутатам не пізніше ніж за чотири дні до його представлення у ВР.

"Проект було внесено 3 грудня, а представлено – 4 грудня. Депутати ж отримали товстенну книгу проекту бюджету зранку, 4 грудня", - йдеться в повідомленні.

"Крім того, постановою запропоновано прийняти державний бюджет на 2013 рік без розгляду у трьох читаннях, що також є порушенням Регламенту", - наголошує Геращенко.

Вона також звертає увагу на інші порушення Конституції і регламенту, адже за даний проект голосували народні депутати не особисто та в залі була відсутня кількість депутатів, яка необхідна для прийняття рішень.

Як відомо, ВР у вівторок вирішила розглянути прийняття в цілому проекту державного бюджету на 2013 рік у четвер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...