СБУ похвалилася, що в одних Сумах зловили 13 корупціонерів

Середа, 5 грудня 2012, 20:44

У Сумській області з початку року за матеріалами СБУ порушено 20 кримінальних справ за фактами вчинення службових злочинів, з них 13 - за хабарництво.

Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

До кримінальної відповідальності притягнуто колишнього начальника відділу Управління державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС в Сумській області та старшого оперуповноваженого ДСБЕЗ Середина-Будського РВ УМВС в Сумській області, які вимагали та отримали від двох місцевих приватних підприємців 2100 доларів хабара.

Встановлено, що у березні 2012 року, мотивуючи свої дії начебто протидією контрабанді, службовці безпідставно вилучили у підприємців вантаж з товарами народного споживання та автотранспортний засіб, а згодом почали вимагати гроші за повернення майна його власникам.

Співробітники СБУ затримали зловмисників "на гарячому" під час одержання усієї суми хабара.

Згідно з вироком Зарічного районного суду міста Суми колишніх правоохоронців визнано винними у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК (вимагання та одержання хабара службовими особами, які займають відповідальне становище, вчинене за попередньою змовою групою осіб), та засуджено до 1 року 3 місяців позбавлення волі.

Ухвалою колегії суддів з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Сумської області вирок залишено без змін. Вирок набув законної сили.

З початку року до кримінальної відповідальності притягнуто 13 осіб.

Серед порушників антикорупційного законодавства - представники органів влади та місцевого самоврядування, контролюючих та правоохоронних органів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News