Томенко розповів, як влада "нашкребла" голоси на бюджет

Четвер, 6 грудня 2012, 11:18

Депутат "БЮТ-Батьківщини" Микола Томенко стверджує, влада виділила низці депутатів гроші в держбюджеті на 2013 рік на їхні проекти, щоб вони підтримали його.

Про це Томенко заявив із трибуни парламенту перед тим, як Верховна Рада в обхід процедури "схвалила" проект держбюджету-2013.

Він зазначив, що ні в кого з депутатів немає проекту закону на руках, тому це – "бюджет слуху, бюджет для своїх людей і бюджет, який буде розподілятися в ручному режимі".

Томенко розповів, що бюджет ділили так:

"Коли порахували, що депутати 6-го скликання, які не стануть депутатами 7-го скликання в Партії регіонів, як депутати, які зрадили свої фракції і перейшли в парламентську більшість, 2 дні назад чи 3 дні назад сказали, що не будуть голосувати за цей бюджет – тому кожному депутату виділили по рядочку: одному – для його Податкової академії, бо він уже не буде депутатом, другому – для його регіону, третьому – для його дороги".

"І таким чином нашкребли 226 голосів", - заявив опозиціонер.

Томенко обурився: "Ну, друзі, напевно ж, для українського народу треба бюджет приймати, а не для своїх людей, які будуть натискати кнопки свої, і не для своїх регіонів треба приймати – бо сьогодні так докерувалися, що немає грошей на зарплати вчителів, що сьогодні міські влади беруть кредити, не знають як заплатити за листопад і за грудень".

"І, звичайно, цей бюджет в ручному режимі. Бо якщо ви подивитеся видатки на міністерства – там ніхто не знає, на що підуть ці гроші. Це означає, що займаєте чергу, – і, як казав відомий український афорист Микола Азаров, просіть, щоб заплатили пенсії й зарплати, просіть те, що передбачено Конституцією. От ідіть хто з мішком, хто з пакетом – хай мери ходять в уряд просити, щоб платити", - заявив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування