"Регіонали" радіють, що заборонили ґудзики. Опозиція чекає на виконання

Четвер, 6 грудня 2012, 12:34

Партія регіонів погодилась на використання сенсорної кнопки під час голосування в обмін на відмову опозиції перешкоджати голосуванню.

Про це заявив голова регламентного комітету Володимир Макеєнко, коментуючи ухвалені зміни до регламенту.

За його словами, під час реєстрації депутатів перед засіданням вони пред'являтимуть депутатські посвідчення, "оскільки буде багато нових облич".

"В залі депутати реєструватимуться за допомогою існуючої системи. Голосування здійснюється народним депутатом особисто за допомогою електронної системи, яка унеможливлює, і це ключове слово, голосування замість іншого нардепа", - сказав Макеєнко.

"Це була поправка опозиції, і ми їх прийняли. А опозиція прийняла нашу поправку про те, що на пленарному засіданні депутат не повинен перешкоджати розгляду питань порядку денного, в тому числі блокуванням, перешкоджанням роботи головуючого, а також заважати голосуванню іншого народного депутата", - сказав він.

"Бо ви ж пам'ятаєте, що висмикували картки, в гнізда вставляли ґудзики, монети, що завгодно", - додав він.

На репліку про те, що депутати зможуть і не виконувати цей закон, оскільки персональне голосування прописано в Конституції, але досі його не виконували багато депутатів, Макеєнко сказав:

"Ви побачите, що Верховна Рада зміниться, і мажоритарники будуть поводитися зовсім по-іншому".

"Засідання будуть менш цікавими в емоційному плані для ЗМІ, але для виборців все зміниться на краще", - пообіцяв депутат.

Макеєнко також додав, що нова система для голосування буде введена в дію, починаючи з першого засідання нової каденції.

Між тим депутат від опозиції В'ячеслав Кириленко у своєму Твіттері написав:

"Пройшло питання про особисте голосування. Тепер перше, чи Янукович підпише? Та друге, чи "регіонали" його будуть виконувати? Якщо ні - заблокуємо і все".

"Не будуть порушувати Конституцію і Регламент - не будемо блокувати. Будуть порушувати-будемо блокувати", - додав він на уточнююче питання Української правди.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування