Міграційна служба каже, що біопаспортів поки не дасть

Четвер, 6 грудня 2012, 17:22

Державна міграційна служба поки не готова видавати біометричні документи.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Служба нагадує, що 6 грудня 2012 року набрав чинності закон "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".

Відповідно до цього Закону в Україні розпочато процес поступового впровадження документів, що міститимуть безконтактний електронний носій із біометричними даними власника документу.

"Першим кроком до впровадження таких документів буде розробка та ухвалення ряду підзаконних актів, якими буде визначено технічні описи документів та порядок їх оформлення і видачі", - йдеться в повідомленні.

Після ухвалення зазначених нормативно-правових актів Державна міграційна служба отримає підстави для проведення тендерних процедур, за результатами яких буде визначено підприємство, яке виготовлятиме бланки документів.

Окрім нормативно-правового урегулювання процедур оформлення та видачі документів нового зразка (біометричні документи), вживатимуться необхідні заходи щодо створення інфраструктури та забезпечення всіх територіальних підрозділів ДМС (яких в України є 679) необхідним обладнанням, необхідним для оформлення та видачі біометричних документів.

Лише після врегулювання зазначених питань Державна міграційна служба розпочне оформлення та видачу біометричних документів відповідно до зазначеного закону, про що буде додатково та завчасно повідомлено ЗМІ, а також на офіційному веб-сайті ДМС.

Разом з цим, залишаються чинними положення про паспорт громадянина та паспорт громадянина України для виїзду за кордон, затверджені постановою Верховної Ради від 26 червня 1992 року N 2503-XII, таким чином, Державна міграційна служба України буде видавати громадянам документи "старого" зразка до завершення підготовчих заходів щодо впровадження біометричних документів.

Як відомо, автор закону про біометричні паспорти регіонал Василь Грицак раніше розповів, що біометричні паспорти планується почати видавати з 1 січня 2013 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування