Бжезінський: Янукович і його спонсори обороняють своє від "банди" Путіна

П'ятниця, 7 грудня 2012, 11:55

Американський державний діяч, політолог Збігнев Бжезінський вважає, що команда Віктора Януковича не бажає поступатися Росії своїми інтересами в Україні.

Як повідомляє Тиждень.ua із посиланням на "Голос Америки", під час виступу в Конгресі США він прокоментував перспективи приєднання країн СНД та, зокрема, України до Євразійського союзу, який хоче створити президент РФ Володимир Путін.

За словами Бжезінського, у короткостроковій перспективі націоналістична тенденція, яка зараз спостерігається у Росії, потенційно може створити імпульс для таких ідей, як Євразійський союз.

"Але якщо дивитися на речі реально – хто захоче приєднатися до Євразійського союзу? Я не думаю, що список буде довгим", - зазначив американський політолог.

"Як щодо Януковича? Там був багатообіцяючий шанс, але, як виявилося, Янукович і його фінансові спонсори більше зацікавлені в ідентифікації власної території майже так само, як банда. І вони не хочуть, щоб інша банда займала їх територію", - заявив Бжезінський.

"Вони говорять Росії: ми з вами, але це наша територія, і тільки ми володіємо правом красти і обманювати в цій зоні – це наше, а не ваше. І це визначає тон дискусії про гегемонію Росії при режимі Путіна", - вважає він.

Бжезінський додав, що "Лукашенко до якоїсь міри в схожій позиції, хоча він вразливіший". 

"Грузія стає можливим кандидатом на союз з Росією – і це може коштувати їй дружби з США у зв'язку з важливістю нафтопроводу Баку-Джейхан", - зазначив також він.

"Казахстан з Назарбаєвим на чолі? Дуже сумнівно. Він і так дуже добре маневрує між Росією і Китаєм і усім іншим світом. Карімов і Узбекистан? Ще менше шансів – Узбекистан дуже жорсткий у питаннях державної незалежності", - сказав Бжезінський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування