Західна газета: Україна небезпечна для тих, хто шукає притулок

П'ятниця, 7 грудня 2012, 13:15

Інцидент з викраденням російського опозиціонера  Леоніда Развозжаєва в Києві став ще одним доказом того, що Україна небезпечна для людей, які шукають притулку.

Про це пише International Herald Tribune, повідомляє ВВС.

Людей,  які шукають притулку в Україні повертають до країн, з яких вони втекли.

Тим самим влада країни порушує українське та міжнародне законодавство та угоди, що захищають права осіб, які шукають притулку, пише газета.

У випадку з російським опозиціонером, наприклад, українська влада відмовилася розслідувати зникнення Развозжаєва, мотивуючи це тим, що він не є зниклою особою, відзначає International Herald Tribune.

"Ми бачимо проблему неповаги до міжнародного права з боку України", - цитує газета адвоката Центру "Соціальна дія" Максима Буткевича.

"Просто кажучи, Україна не є безпечною країною. Для деяких людей, особливо для людей, яких розшукують в країнах їх походження, тут просто небезпечно", - додав Буткевич.

Газета наводить два подібних випадки, які трапилися на території України ще раніше.

"У 2011 році палестинський інженер Дірар Абу Сісі, який подав документи на українське громадянство, був витягнутий з поїзду Харків-Київ. Кількома тижнями по тому влада Ізраїлю підтвердила, що Абу Сісі, дружина якого є українкою, перебуває в ізраїльській в'язниці, і що йому висунуто звинувачення у допомозі в розробці зброї для ХАМАСу, - пише газета.

"У грудні 2009 року біженець з Узбекістана Хамідулло Турхунов зник у Києві. І хоча офіційної інформації щодо його перебування немає, його сім'я вважає, що Турхунова наразі ув'язнено в Узбекістані".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News