У Януковича кажуть, що МВФ приїде вже до нового уряду

П'ятниця, 7 грудня 2012, 22:48

Співпраця з МВФ продовжиться після формування нового уряду, впевнена перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова.

"Наша робота з міжнародними організаціями триває, і я думаю, що після формування уряду, а було б дивно, щоб фахівці приїхали до формування нового уряду, ця співпраця продовжиться", - сказала вона в ефірі "Великої політики з Євгенієм Кисельовим" на Інтері.

Коментуючи пониження України в міжнародних рейтингах, Акімова сказала:

"Я не хочу сказати, що ці сигнали хороші. З іншого боку, було б дивно, щоб в сьогоднішній ситуації ми бачили зростання цих рейтингів. Ці рейтинги падають у всіх країн".

На питання, чому в бюджеті 2013 закладено збільшення фінансування правоохоронних органів, Акімова відповіла, що це відбувається через введення нового Кримінально-процесуального кодексу.

"Я думаю, при перегляді бюджету можна до цього питання повернутися ще раз. Наприклад, на комітеті Верховної Ради подивитися, за якими статтями потрібна реалізація Кримінально-процесуального кодексу, і які статті можуть бути урізані. Будь-яка реформа в економіці і судовій системі, коли вона імплементується, вимагає додаткових грошей", - сказала вона.

Акімова також спростувала інформацію про те, що в наступному році курс зросте до відмітки 9,5 гривень за долар.

"Цифра 9,5 у дискусіях міжнародних організацій не спливала. Був коридор від 8,2 до 8,7, і цей коридор буде залежати від комплексу заходів, який запропонують Мінфін з Нацбанком на перехідний період, який може зайняти досить тривалий час з пом'якшення валютної політики. Ніхто не говорить про фіксацію курсу, але я думаю, що було б злочинним по відношенню до населення забезпечувати дуже великі скачки, наприклад, до того рівня, який ви називаєте", - сказала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування