"Свобода" знайшла позитив у місці біля дверей: можна запускати народ в Раду

Субота, 8 грудня 2012, 16:29

За планом розсадки депутатів в новому парламенті, запропонованому більшістю, ВО "Свобода" зі спецназу опозиції може перетворитися на загородзагін.

Про це заявив лідер партії Олег Тягнибок на брифінгу, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Ми вже так жартували, що "Свобода" була оголошена спецназом опозиції для нинішньої влади, а оскільки ця влада посадила нас на гальорці, продемонструвавши, що саме "Свободу" вона боїться, "Свобода" тепер може стати загородзагоном опозиції", - сказав він.

У той же час Тягнибок зазначив, що попередньо виділені "Свободі" місця в дальньому правому куті сесійної зали не є найгіршою позицією.

"Це найближчий доступ до дверей, щоб запускати народ до Верховної Ради України, якщо цей парламент буде себе неправильно вести", - пояснив він.

Тягнибок також зазначив, що позиція регіоналів і комуністів у питанні розсадження демонструє неповагу до традиційних принципів парламентаризму.

"У всьому світі в парламентах прийнято: є ліві - є праві, є влада - є опозиція. Одних садять з одного боку, інших - з іншого боку від спікера... У нас в Україні Партія регіонів придумала ноу-хау. Не право - ліво, а перед і зад. Вони так вирішили, що вони сидять попереду, а всі інші - позаду. Але якщо вони думають, що це може перешкодити святому для нас виконанню парламентських обов'язків - вони глибоко помиляються", - заявив він.

Тягнибок також зазначив, що остаточно план розсадження ще не затверджений. А представник ВО "Свобода" в підгрупі, яка займається питанням розсадження депутатів Андрій Мохник повідомив, що на сьогоднішній день існує чотири варіанти розсадження і в понеділок один із них може бути погоджений.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News