Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ дізналися, яку програму для прем'єра мав на увазі Янукович

Субота, 8 грудня 2012, 17:11

Говорячи про нову програму розвитку країни, яку буде втілювати новий прем'єр, президент Віктор Янукович має на увазі Національний план дій (на 2013 рік) щодо впровадження розробленої під його егідою Програми економічних реформ на 2010-2014 роки.

Про це пише в суботу "Дзеркало тижня. Україна".

Аналогічний документ приймався і на поточний рік, відзначає видання. Тоді у версії плану-2012 були згорнуті або відкладені на майбутнє найважливіші, системні реформи, спрямовані на впровадження та підтримку конкуренції та посилення прав власності.

Розробка плану-2013, за відомостями ZN.UA, вже дійсно підходить до фінішу. У цьому процесі беруть участь не тільки команда і консультанти першого заступника голови адміністрації президента Ірини Акімової, але і більшість причетних урядових структур, які внесли туди свої пропозиції (як зізнався в Ашгабаті президент, у розробці програми "певну участь" брав прем'єр Микола Азаров).

Але все-таки центром, в якому всі пропозиції збираються і узагальнюються, є Банкова, яка, мабуть, готується знову повернути на трибуну головних реформаторів, що дбають за добробут країни та її економіки, відзначає видання.

Згідно з наявною інформацією, в основу оновленої ідеології реформ закладено принцип політики "національного егоїзму": підтримка національного виробника, заходи з розвитку внутрішнього ринку та імпортозаміщення (в тому числі за допомогою ревізії знижених під егідою СОТ імпортних мит).

Залежність від імпорту (особливо критичного) повинна бути зменшена не тільки завдяки заходам з підвищення енергоефективності та збільшення внутрішнього видобутку енергоносіїв, але і в результаті зниження майже в два рази ціни на російський газ.

Програма передбачає і активізацію кредитування, для цього передбачається виділення Нацбанком цільового рефінансування на суму 72 млрд грн. Основні реципієнти - держбанки, які будуть отримувати середньо-і довгостроковий ресурс під пільгове кредитування проектів, що стимулюють виробництво всередині країни. Основні напрямки - інфраструктура (дороги, мости, розв'язки), енергетичний, аграрний та житлово-комунальний сектори, оновлена ​​держпрограма будівництва доступного житла.

Передбачається, що ресурси рефінансування будуть мати чітке цільове призначення (таким чином, це будуть "зв'язані" гроші, створюють мінімальний інфляційний і курсовий тиск) і видаватися "тільки під гарантії або дуже серйозний заставу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...