"Аеросвіт" не отримував повідомлень про позови від "Шереметьєво"

Субота, 8 грудня 2012, 21:46

Авіакомпанія "АероСвіт" не отримувала будь-яких повідомлень від судових органів про позови з боку ВАТ "Міжнародний аеропорт "Шереметьєво".

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу в прес-службі авіакомпанії.

"Судові розгляди господарюючих суб'єктів - цілком поширена практика, однак вона, як правило, не супроводжується публічними заявами. Не виключено, що в даному випадку одна зі сторін господарського спору переслідує зовсім інші цілі, ніж стягнення заборгованості, яку "АероСвіт" не заперечує і пропонує цілком реальний механізм її погашення", - говорять в компанії.

"АероСвіт" нагадує, що раніше він підтверджував намір і далі виконувати рейси в аеропорт "Шереметьєво" і повідомляв, що продовжує переговори з адміністрацією аеропорту про реструктуризацію заборгованості з урахуванням погашення її основної частини в грудні поточного року.

"Що стосується заяви Росавіації - то ця технологія унікальна і гідна PR-підручників: вранці ініціюється заяву керівника відомства, а ввечері - її спростування. І таким чином генерується черговий інформпривід поговорити про "АероСвіт" і залякати його пасажирів", - зазначає прес-служба авіакомпанії.

Як повідомлялося, Міжнародний аеропорт "Шереметьєво" звернувся до Арбітражного суду Московської області з позовною заявою до "АероСвіту" про стягнення заборгованості на загальну суму близько 92 млн рублів.

Тим часом, у п'ятницю вранці глава Росавіації Олександр Нерадько повідомив журналістам, що "АероСвіт" повністю розрахувався за боргами за аеронавігаційне обслуговування.

Але вже ввечері того ж дня ряд ЗМІ з посиланням на прес-службу Росавіації повідомили, що поширені повідомлення з посиланням на Нерадька про повне погашення авіакомпанією "Аеросвіт" заборгованості за аеронавігаційне обслуговування не відповідають дійсності.

Із загальної суми заборгованості, озвученої Росавіацією в попередній заяві від 5 грудня ($1,246 млн) неоплаченими ще залишаються $307 тис.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування