У Європарламенту 6 варіантів резолюції по Україні

Неділя, 9 грудня 2012, 11:07

У Європейському парламенті зареєстровано 6 проектів резолюцій щодо ситуації в Україні.

Документи, що представили 6 політичних груп Європарламенту із семи, оприлюднені на сайті законодавчого органу ЄС, повідомляє УКРІНФОРМ.

Відповідно до процедури, на базі зареєстрованих проектів європарламентарії мають розробити консолідований текст резолюції, який буде проголосований під час пленарного засідання у Страсбурзі 13 грудня після проведення дебатів 12 грудня.

Участь в обговоренні українського питання візьме єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Слід зауважити, що 4 проекти резолюції мають назву "щодо України" або "щодо ситуації в Україні". Водночас політична група Європейської народної партії та "зелені" назвали свої документи "щодо виборів в Україні".

Загальний аналіз шести проектів резолюції засвідчив, що європарламентарії, критично оцінюючи деякі внутрішні питання в Україні, зокрема, недоліки виборчого процесу, "застосування вибіркового правосуддя", перебування у місцях ув’язнення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, наголошують на необхідності подальшого просування України до політичної асоціації та економічної інтеграції з Євросоюзом.

У цьому зв’язку заявляється про готовність ЄС поглиблювати відносини з Україною шляхом підписання і ратифікації Угоди про асоціацію.

Євродепутати закликають українську владу усунути наявні проблемні питання та забезпечити прогрес у проведенні реформ.

Проекти резолюцій позитивно оцінюють процес візової лібералізації між Україною і ЄС, відзначаючи, що це є особливо важливим досягненням для українських громадян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News