Половина випускників і роботодавців не бачать в Україні гідних вузів

Неділя, 9 грудня 2012, 15:03

Майже половина випускників вузів і роботодавців не змогли назвати український вуз, який відповідає міжнародним стандартам.

Про це свідчить соцопитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології, повідомив ZN.UA координатор проектів КМІС Андрій Кашин.

За його словами, в рамках дослідження в учасників опитування цікавилися, які українські університети потенційно можуть увійти до міжнародних табелів про ранги, конкурувати з провідними світовими університетами.

В результаті, 29% роботодавців та 26% випускників не визначилися з відповіддю на це питання, а ще 19% роботодавців та 24% випускників переконані, що конкурентоспроможних (на міжнародному рівні) вузів в Україні немає. "Тобто близько половини опитаних не змогли назвати жодного гідного вузу", - зазначив Кашин.

У той же час, 19% роботодавців та 21% випускників назвали Київський національний університет імені Т. Шевченка, 14% роботодавців та 16% випускників - Національний університет "Києво-Могилянська академія", 14% роботодавців та 9% випускників вважають таким Національний технічний університет "Київський політехнічний інститут".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування