Данилишин обіцяє скоро повернутися в Україну

Вівторок, 1 січня 2013, 17:32

Колишній міністр економіки Богдан Данилишин, який отримав політичний притулок в Чехії, не виключає, що незабаром повернеться до України.

Про це він сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Немає людини, яка б не робила помилок чи була б бездоганною. Я так вважаю. Тому – моє місце в Україні, я готовий включатися в активне життя та сприяти модернізації держави в усьому. Тому час, коли я повернуся, настане досить швидко", - сказав він.

Аналізуючи останні кроки української влади, Данилишин зауважив, що вступ до Митного союзу призупинить євро інтеграцію України.

"Теоретично у разі входження України до Митного союзу з Росією, Білоруссю та Казахстаном Європейський Союз повинен буде утворювати зону вільної торгівлі тільки з Митним союзом, а не з окремою країною (Україною), яка входить до цього союзу. Водночас ЄС не практикує утворення зон вільної торгівлі з тими регіональними угрупуваннями країн, до яких входять не члени СОТ (як у випадку Митного союзу – Казахстан, Білорусь)", - сказав він.

"У той же час утворення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС не буде перешкодою торговельним відносинам України з країнами Митного союзу у складі Росії, Білорусі та Казахстану. Політика ЄС передбачає утворення зон вільної торгівлі з багатьма країнами світу, тому можна передбачити, що вступ країн (Білорусі та Казахстану) до СОТ відкриє дорогу до переговорів щодо утворення зон вільної торгівлі між ними та Європейським Союзом", - зауважив екс-міністр економіки.
 
"Таким чином, у разі приєднання України до Митного союзу з Росією, Білоруссю та Казахстаном це спричинить фактичне припинення переговорного процесу з Європейським Союзом до моменту вступу всіх зазначених країн до Світової організації торгівлі", - наголосив Данилишин.

Він також висловився за відновлення співпраці України та МВФ.

"Не потрібно говорити, що ми проживемо без його кредитів. Можливо, і проживемо, але МВФ – це довіра інвесторів, це тверда позиція в тому, що з Україною потрібно працювати і вона є надійним партнером", - наголосив Данилишин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News