Томенко: Опозиція не підтримає закон про вищу освіту від Ківалова та Калетника

Середа, 2 січня 2013, 11:01

Опозиція не буде підтримувати законопроект про вищу освіту за редакцією Ківалова, Калетника та Сороки.

Про це заявив голова комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

Він зазначив, що проект створює додаткові передумови для корупційних дій у ВУЗах, безпідставно розширює повноваження ректорів та підпорядкованих їм адміністрацій, а також обмежує права трудових колективів загалом та студентів зокрема.

"Розширення підстав для відрахування студентів, зокрема за  порушення статуту та правил внутрішнього розпорядку вищого навчального закладу, прямо порушує чинний закон про вищу освіту", - зауважив Голова Комітету.

"Якщо так званий "законопроект Табачника", був мрією чиновників Міністерства освіти, щоб повністю контролювати навчальний процес у своїх інтересах, то  законопроект Ківлова, Калетніка та Сороки  – це законопрект тої частини ректорів, які б хотіли повернути собі можливість повністю контролювати навчальний процес, починаючи із фінансових потоків і закінчуючи правом виключення студентів за будь-яких обставин", - заявив він.

Томенко переконаний, що і значна частина депутатів-мажоритарників також не підтримає цей законопроект.

"Отож, такий "корупційно-ректорський" законопроект не має шансів бути підтриманим у парламенті", - наголосив він.

Томенко нагадав, що уряд разом з викладачами, студентами та ректорами розробляє свій варіант проекту закону, але він досі не переданий на розгляд Верховній Раді.

"Такий законопроект про вищу освіту, який враховує всі точки зору та інтереси, після широкого обговорення і дискусій в парламенті мав би шанс бути ухвалений", - підсумував Томенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування