Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кожари образилися на російське "трохи вагітна"

Середа, 2 січня 2013, 20:41

У Міністерстві закордонних справ називають образливим коментар представника МЗС Росії щодо взаємовідносин Києва з Митним союзом.

Про це повідомив директор департаменту та інформаційної політики МЗС України Олег Волошин, передає "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, директор департаменту економічного співробітництва МЗС РФ Олександр Горбань заявив, що Росія не буде знижувати для України ціну на газ.

"Україна хоче одночасно зберегти два вектори: і вступити в Євросоюз, де її особливо і не чекають, і взяти участь в Митному союзі, але тільки за тими параметрами, які їй вигідні. Але так не буває. Не можна бути трохи вагітним", - сказав він.

"Незважаючи на новорічне затишшя, український МЗС не може залишити без уваги вкрай недипломатичне і образливе по відношенню до України інтерв'ю нашого російського колеги, пана Горбаня", - уточнив Волошин.

Він підкреслив, що Україна в переговорах з Митним союзом, як і в переговорах з Європейським Союзом, або будь-якою іншою міжнародною організацією, переслідує виключно свої національні інтереси.

"Тому нам абсолютно незрозумілий трохи істеричний тон пана Горбаня, який він допустив у своєму коментарі з приводу взаємин України з ТЗ", - сказав Волошин.

За його словами, Київ розраховує, що надалі високопрофесійний російський МЗС буде коментувати настільки делікатну тему більш стримано і з повагою до своїх партнерів.

"Ми теж не завжди домагаємося на переговорах з російськими партнерами бажаного результату. Проте у разі невдачі воліємо шукати нові підходи до наших партнерів, а не впадати в істерику", - додав спікер МЗС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування