Києву пропонують розширити кордони

Вівторок, 22 січня 2013, 08:57

На розгляд Київради надійшов проект рішення про розширення кордону столиці.

Про це пише Комерсант із посиланням на текст відповідного проекту рішення.

Згідно з документом, площу міста пропонують збільшити за рахунок приєднання 2075,7 га території Київської області. Найбільше земель планується забрати у Вишгородського (904,7 га), Бориспільського (998,4 га) і Броварського (73,9 га) районів.

Крім того, селище міського типу Коцюбінське Києво-Святошгинського району теж буде поглинений Києвом. 

Згідно з планом, столиця також зобов'язується передати Київській області 686,3 га землі, з яких 199 га перейдуть у розпорядження Гнідинської й Вишенківської сільрад Бориспільського району, а 417 га - Козинської сільради Обухівського району.

У підсумку нинішня площа Києва (83 585 га) збільшиться до 84 974 га.

 

Як повідомив голова комісії Київрада з питань екологічної політики Денис Москаль (фракція "Республіка Київ"), проект рішення буде винесений на найближче засідання Київради, яке має пройти в лютому.

"Після прийняття документ буде переданий у Київську обласну держадміністрацію й Київську обласну раду, які, я впевнений, його не затвердять", - сказав Москаль.

На його думку, однією з головних причин можливої відмови є бажання місцевих чиновників продовжувати "дерибанити і забудовувати Біличанський ліс".

"У КОДА за законом є місяць на затвердження або, навпаки, відхилення цього документа. Однак при наявності політичної волі Верховна рада може прийняти подібне рішення й без погодження з областю, оскільки земельні питання такого рівня — це виключно компетенція парламенту. Тому я припускаю, що до кінця квітня цей проект буде вже в парламенті",— сказав чиновник. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування