Від вакцини Богатирьових померло 8 дітей - депутат

П'ятниця, 25 січня 2013, 19:21

Після використання вакцин виробництва фірми "Фармстандарт-Біолік", яка належить сину міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, тільки у 2012 році померло 8 дітей.

Про це повідомляє депутат від "Батьківщини" Андрій Сенченко, з посиланням на документи лікарень, наявні у нього в розпорядженні.

"Вважаю за необхідне опублікувати ці документи. З етичних міркувань особисті дані померлих малюків в них заштриховані", - зазначив він.

 

"Я маю свідчення лікарів, які повідомляють, що їм категорично не можна пов'язувати причини смерті дітей з фактом вакцинації", - додав депутата.

"У моєму розпорядженні, як і у Богатирьової, є висновки керівників Національної академії медичних наук і Інституту педіатрії, акушерства та гінекології Нацакадемії медичних наук, в яких говориться, що вакцинацію дітей проти гепатиту В необхідно проводити в перші дні після народження тільки в тих країнах, які перебувають у зоні ризику", - зазначив Сенченко.

"Всесвітня організація охорони здоров'я не відносить Україну до таких. Таким чином, вакцинація в перші дні після народження повинна проводиться тільки тим дітям, мати яких була інфікована Вірусом гепатиту В, і іншим дітям в зоні ризику у віці 12-14 років", - уточнює депутат .

"Всупереч цим висновкам, рішенням міністра Богатирьової проводиться тотальна вакцинація дітей від гепатиту В у перші дні їх життя. Пояснення цьому одне: йде освоєння бюджету", - заявив Сенченко.

 
 

"У процесі мого розслідування була виявлена ​​наступна, по суті, злочинна схема. При виникненні будь-яких ускладнень Державна лікарська служба, яка не підпорядковується Богатирьовій, своїм приписом автоматично зупиняє використання партії вакцини до 3-х місяців з метою з'ясувань можливого зв'язку між смертю дитини та щепленням", - розповів він.

"Після цього в міністерстві охорони здоров'я створюється відомча комісія, яку, як правило, очолює Ганна Моісеєва, що знаходиться в прямому підпорядкуванні міністра. Саме ця комісія і видає висновок про причини смерті", - заявив політик.

"Відзначу ще раз, що лікарям МОЗ забороняють пов'язувати смерті дітей з вакциною, виробленої фірмою сина Богатирьової. Таким чином, в 100% випадків летальних результатів комісія МОЗ встановлює іншу причину смерті, не пов'язану з вакцинацією", - уточнив Сенченко, додавши, що "далі автоматично продовжується використання цієї вакцини".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News