Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу проти "банди Дікаєва" закрили

Четвер, 3 січня 2013, 19:54

Приморський райсуд Одеси закрив кримінальну справу стосовно трьох членів "банди Дікаева" - Аслана Дікаєва, Андрія Шемятенкова і Хасана Хасідова.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прокуратуру Одеської області, суд закрив справу 16 листопада 2012 у зв'язку зі смертю обвинувачених.

Суд над колишніми вищими чинами Головного управління МВС України в Одеській області, причетними до загибелі і поранення співробітників міліції, триває.

Як відомо, в Одеській області в ніч на 30 вересня 2011 року в перестрілці із злочинцями загинули 2 правоохоронця, ще 4 були важко поранені.

У ході спеціальної операції 1 жовтня в одному з приватних готелів Одеси двоє злочинців були ліквідовані, оскільки дали жорстку відсіч правоохоронцям, стріляючи з автоматичної зброї.

Серед загиблих - Дікаєв, що перебував у розшуку за вбивство. Третьому зловмиснику вдалося втекти. Проте пізніше він був знайдений мертвим в Криму.

Крім того, прокуратура Одеської області передала до суду кримінальну справу щодо низки високопоставлених чиновників МВС України та ГУ МВС України в Одеській області, які допустили загибель двох співробітників міліції від рук членів "банди Дікаєва".

На думку прокуратури, тоді правоохоронці, котрі керували операцією по захопленню групи кілерів, допустили цілу низку порушень внутрішньовідомчих норм і правил, що може спричинити для них кримінальну відповідальність, пов'язану з тюремним ув'язненням.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...