Турчинов: 2013 року можуть бути дострокові вибори

Четвер, 3 січня 2013, 20:24

2013 року можуть відбутися дострокові парламентські та президентські вибори.

Про це заявив один з лідерів "Батьківщини" Олександр Турчинов в ефірі 5 каналу.

"У випадку, коли шалене сповзання України в прірву не закінчиться, я не виключаю, що 2013 рік може знову стати переломним роком для країни, коли відбудуться позачергові парламентські і президентські вибори, щоб сформувати владу, яка врятує країну", - сказав він.

За словами Турчинов, з початку 2000-х років в Україні не було жодної затримки виплат зарплат бюджетникам та пенсій. "Зараз знову повертаються ті страшні часи, коли місяцями не виплачують зарплату", - зазначив він.

Також, коментуючи останні економічні ініціативи влади, наприклад, щодо введення податку на обмін валюти, Турчинов сказав:

"Я не виключаю, що ще декілька подібних новацій, і не буде цього уряду, не буде цієї влади. І, безумовно, Україна постане перед ситуацією - з одного боку нас доведуть до дефолту, до міжнародної ізоляції, з іншого боку прийдеться повністю проводити оновлення влади".

Опозиціонер додав, що у 2013 році "є реальна небезпека", що влада спробує "приватизувати українську землю".

За його словами, українська економіка перетворена на "банальну фінансову піраміду", яка існує завдяки кредитуванню. "Українська банківська система може бути зруйнована як картковий будинок", - зазначив Турчинов.

Крім того, він заявив, що опозиція наполягатиме на скасуванні "антиконституційних законів", зокрема, про мови, про референдум, Податкового кодексу та інших.

За словами Турчинова, названі закони "фактично не прийняті".

"Закон вважається прийнятим, коли за нього голосують конкретні депутати. Не картки депутатів, не якісь міфічні люди, які не можуть бути одночасно присутні і в парламенті, і відпочивати десь закордоном", - зазначив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News