Ступінь вини Меладзе у ДТП визначить суд – міліція

П'ятниця, 4 січня 2013, 14:16

Ступінь вини відомого продюсера Костянтина Меладзе у смертельному наїзді на жінку на Київщині визначить суд.

Про це заявив речник міліції Київської області Микола Жукович, пише "Україна молода".

"Факт смерті людини є. Чи це вбивство і яке саме — навмисне або з необережності тощо, має визначити слідство. Наразі призначено більше десяти експертиз, і лише після їх завершення можна говорити про вину чи то водія, чи пішохода, або узагалі говорити про технічну несправність авто. Слідчі мають бути впевнені, що водій міг уникнути зіткнення або навпаки", - сказав Жукович.

Він відзначив, що "журналістам не варто хвилюватися за статус свідка, у якому перебуває Костянтин Меладзе".

"Бо слідство має аргументовано змінити його статус зi свідка на підозрюваного. Але те, що він отримає покарання у будь-якому випадку, то це однозначно! Яким буде це покарання, визначить суддя в залежності від ступеня вини водія", - додав Жукович.

Він також назвав "логічним і зрозумілим кроком" те, що рідні загиблої відмовились від претензій до Меладзе.

"Новим КПК передбачено і згоду сторін, і підписання обопільних договорів тощо. Звісно, відсутність претензій є пом’якшувальною обставиною під час визначення покарання судом. Але не варто гадати на кавовій гущі, бо має завершитися слідство, а потім і суд", - підсумував Жукович.

Як відомо, 27 грудня близько 18.00 на 32 кілометрі траси Київ-Обухів відомий композитор та продюсер Костянтин Меладзе, рухаючись на автомобілі "Лексус", збив насмерть Ганну Пищало. Сиротами залишилися двоє дошкільнят.

Меладзе не заперечує, що особисто кермував джипом, до того ж сам викликав міліцію і "швидку". За даними правоохоронців, вiн був тверезий.

Згідно з новим Кримінально–процесуальним кодексом, поки не зібрані докази вини водія, Меладзе залишається свідком ДТП, і йому не можуть обрати ніякого запобіжного заходу.  

За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 286 КК (порушення ПДР, якщо воно спричинило смерть потерпілого).

Стаття передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі. Але в обласній міліції кажуть, що суд може встановити й обмеження волі, без тюремного ув’язнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування