Чоловік у Чернівецькому медуніверситеті підірвався випадково

П'ятниця, 4 січня 2013, 14:36

69-річний пенсіонер Петро Кожем'якін, який підірвав себе в одному з корпусів Чернівецького державного медуніверситету, не мав наміру підривати гранату.

У цьому впевнені правоохоронці, пише газета "Факти".

На думку міліціонерів, загиблий взяв гранату, щоб налякати викладача університету, з яким давно конфліктував.

"Ми провели ретельний обшук за місцем проживання і місцем роботи загиблого чоловіка. Ні гранат, ні зброї не знайшли. Тому стверджую, що це була випадкова смерть, а не терористичний акт", - розповів начальник Чернівецької обласної міліції Олександр Демидов.

Він також зазначив, що напередодні події викладач, з яким, за версією правоохоронців, конфліктував загиблий, звернувся в міліцію із заявою, що нібито йому погрожують. З цього приводу Кожем'якіна запросили на бесіду до райвідділу.

"Йому призначили зустріч на 14.00 27 грудня. Але за дві години до цього чоловік пішов в університет до свого опонента, де випадково смертельно травмувався від гранати", - розповів Демидов.

За його словами, загиблий хотів незаконно вивести земельну ділянку з садівничого фонду і перевести у житловий. З цим питанням він звернувся до викладача медуніверситету, який на добровільних засадах є новим головою садового товариства. Але той нібито пояснив, що в повноваження голови товариства це не входить, що й поклало початок конфлікту.

"Неприязні стосунки між ними (викладачем і загиблим) тривали близько десяти років. Зараз перевіряється діяльність викладача в якості голови садового товариства. Ми опитали низку свідків, які також є членами цього товариства. Слідство триває", - додав прокурор Чернівецької області Петро Коваль.

Як відомо, 27 грудня в центрі Чернівців в одному з корпусів медичного університету стався вибух, в результаті якого загинув житель міста, у якого і знаходився вибуховий пристрій.

Також постраждали дві людини – студент і викладач медуніверситету, які в той момент проходили поруч.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування