Власенко не вірить, що покарають суддю, яка не пустила його за кордон

П'ятниця, 4 січня 2013, 19:32

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко впевнений, що прокуратура відмовиться порушувати кримінальну справу стосовно судді Печерського райсуду Києва Жанни Бернадської, яка не дозволила йому виїхати за кордон у грудні 2012 року.

Про це він заявив 4 січня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я впевнений, що з прокуратури прийде відмова (в порушенні кримінальної справи). Єдине, що Пшонка (генпрокурор Віктор Пшонка) вирішив це зробити не своїми руками. Мені написали, що моя заява передана в прокуратуру Києва для реагування. Я ніяких відповідей з прокуратури міста Києва не отримав ", - сказав Власенко.

Він вважає, що в порушенні кримінальної справи буде відмовлено, оскільки "команда не пускати за кордон прийшла із самого верху".

"Я знаю абсолютно точно, що команда з цього питання прийшла із самого верху. Я знаю, хто і як давав команди по цих судових рішеннях, хто давав команди вносити абсолютно дебільне подання до суду. За моєю інформацією, ці команду давав особисто Лавринович (міністр юстиції ) через свого заступника Ворону, який курирує виконавчу службу", - сказав Власенко.

Він висловив упевненість, що "Лавринович отримав команду з цього питання від президента країни".

"Я цю інформацію отримав з дуже достовірного джерела, на жаль, не можу на нього посилатися", - зізнався Власенко.

Він повідомив, що домагається від Держприкордонслужби свого виключення з реєстру осіб, яким тимчасово заборонено перетин державного кордону України.

"У мене з ними йде переписка. Прикордонники мені відповіли, що є рішення суду, і вони його будуть виконувати", - розповів Власенко.

Він також підкреслив, що вважає інцидент в аеропорту "Бориспіль" порушенням закону.

"Це грубе порушення закону "Про статус народного депутата". Вони сьогодні за якимись безглуздими цивільними позовами будуть забороняти депутатам виїжджати з країни, а завтра вони за заявою колишніх дружин будуть проводити обшуки в будинках депутатів. Це маразм, який зашкалює. Моє завдання домогтися виконання закону "Про статус народного депутата", а зі своїми судовими рішеннями я розберуся сам ", - підсумував він.

Як відомо, 14 грудня 2012 Власенко не зміг вилетіти з аеропорту "Бориспіль" в одну з європейських столиць.

Держприкордонслужба України відмовилася коментувати ситуацію з відмовою Власенку у виїзді за межі України, пославшись на закон про захист персональних даних.

Разом з тим сайт ТСН з посиланням на власні джерела повідомив, що Власенко не випускають з аеропорту "Бориспіль" через невиплату аліментів його колишній дружині Наталії Окунській.

Сам Власенко спростував цю інформацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News