Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чи продовжувати місію Кокса й Квасьнєвського, вирішать наприкінці січня

Вівторок, 8 січня 2013, 15:44

Рішення, чи вважати місію Олександра Квасьнєвського й Пета Кокса у справах Юлії Тимошенко та Юрія Луценка завершеною чи продовжити її мандат, приймуть наприкінці січня.

Це рішення прийматиме конференція президентів, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок у Брюсселі в Європейському парламенті.

А зустріч президента Європарламенту Мартіна Шульца з екс-президентом Польщі Квасьнєвським та екс-президентом Європарламенту Коксом 9 січня носитиме приватний характер.

За словами співрозмовника агентства, Шульц зустрінеться зі спостерігачами в закритому режимі, спілкування з пресою не передбачене, бо за підсумками зустрічі не буде прийнято жодних рішень.

"Наприкінці місяця відбудеться конференція президентів. Якщо буде ухвалено рішення завершити місію, то остаточна доповідь буде підготовлена й оприлюднений у найкоротший термін. У випадку, якщо конференція президентів ухвалить рішення продовжити місію, робота буде продовжена", - пояснив він.

Раніше Квасьнєвський повідомив, що мандат місії спливає наприкінці минулого року й на початку 2013-го буде представлена остаточна доповідь спостережної місії.

Як відомо, проміжна доповідь була передана керівництву Європарламенту 2 жовтня.

Кокс і Квасьнєвський стали спостерігачами від Європейського парламенту по судових процесах над екс-прем'єром Тимошенко й почали роботу 11 червня.

Пізніше їхній мандат був розширений: крім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Луценка й колишнього тимчасового виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка.

Робота спостерігачів була призупинена на період парламентських виборів в Україні, після чого була поновлена.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...