Міліція: "Експрес" не допомагає шукати, хто слухав їхнього журналіста

Вівторок, 8 січня 2013, 18:51

Міліція проводить розслідування щодо прослуховування вдома у представника львівської газети "Експрес".

Слідством розглядається версія щодо перешкоджання законній професійній діяльності представника мас-медіа, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Сам же він відмовився видати правоохоронцям знайдений ним підозрілий предмет, а також не захотів пояснити, чому звернувся до міліції лише через добу після його виявлення", - зазначається в повідомленні.

Як відомо, 6 січня до Галицького райвідділу Львівського міськуправління внутрішніх справ звернувся журналіст видання "Експрес" Тарас Зозулінський.

Він повідомив про те, що напередодні у квартирі за місцем проживання серед своїх речей виявив предмет, який, на його думку, зовні схожий на пристрій для негласного зняття інформації. Цей факт журналіст пов'язує зі своєю професійною діяльністю.

Того ж дня вказане повідомлення було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.171 КК.

"У день здійснення повідомлення про злочин провести огляд помешкання заявника працівники міліції не змогли, оскільки сам журналіст надати правоохоронцям дозвіл на огляд помешкання відмовився. У зв’язку з цим члени слідчо-оперативної групи змогли здійснити лише огляд вхідних дверей помешкання. При цьому слідів незаконного проникнення у житло фахівці не виявили", - уточнили в міліції.

"Огляд квартири заявника було здійснено на підставі ухвали суду лише наступного дня, тобто 7 січня. Зозулінський також не видав працівникам міліції знайдений ним предмет та відмовився пояснити, де наразі знаходиться знайдений ним пристрій, а також той факт, чому він звернувся до міліції майже через добу після виявлення "підозрілої знахідки", - вказують у відомстві.

"При проведенні огляду квартири із залученням фахівців будь-яких пристроїв для прослуховування чи зняття інформації, а також слідів встановлення у квартирі таких пристроїв не виявлено", - заявили в МВС.

"Наразі у кримінальному провадженні висунута версія, що злочин скоєно у зв’язку із перешкоджанням законній професійній діяльності Зозулінського. Вона ґрунтується лише на показах самого журналіста", - додали у міліції.

"З метою встановлення можливих свідків злочину правоохоронці допитали сусідів заявника, а також отримали від суду дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, адже це необхідно для проведення експертами досліджень знахідки та встановлення її призначення", - йдеться в повідомленні.

"У той же час у Головному слідчому управлінні МВС України зазначають, що дії львівського журналіста та редакції видання "Експрес" не сприяють своєчасному та об’єктивному з'ясуванню обставин щодо виявлення "пристрою" та його призначення. Це, у свою чергу, утруднює процес надання кваліфікованої оцінки цієї події слідчими та прийняття відповідного рішення", - підсумували в міліції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування