Дружина Луценка каже, що нова скарга до Євросуду вже готова

Вівторок, 8 січня 2013, 20:16

Друга заява про порушення прав екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка невдовзі буде подана до Європейського суду з прав людини.

Про це заявила дружина екс-міністра, депутат від "Батьківщини" Ірина Луценко в ефірі 5 каналу.

"Вона (заява) готова в цілому до Європейського суду по суті. Тобто це буде друга заява. Основна, на яку ми покладаємо основні надії. Це заява про несправедливий суд", - зазначила вона.

"Впевнені, у 100% виграші цього Європейського суду цієї заяви. Я думаю, що є 99% сподівань, що після виграшу нашого по суті в Європейському суді, ще до закінчення терміну, який залишився Луценку 2 роки, думаю, що ми зможемо, все залежить від термінів розгляду в Європейському суді, сподіватися на те, що Луценко вийде раніше на волю", - уточнила депутат.

"Ще до завершення свого терміну. У нас дуже серйозні сподівання на це", - підсумувала дружина Луценка.

При цьому вона заявила, що по першій справі у Європейському суді щодо незаконного арешту, яку Україна програла, "влада дуже наполегливо вимагає від нас, від Луценка, все-таки надати реквізити, куди вони можуть перерахувати ті кошти".

"Тобто це ті мінімальні зусилля на які готова піти влада, щоб показати себе перед комітетом Європи, на якого покладено саме контроль за виконанням рішення Європейського суду, що вони готові виконувати рішення Європейського суду… Бо воно ніяких ризиків для них не несе, оскільки ми оскаржували саме арешт і незаконне утримання Луценка до зміни його статусу на засудженого", - розповіла Луценко.

Як відомо, 3 липня Євросуд з прав людини визнав затримання і арешт Луценка такими, що порушують Європейську конвенцію про захист прав людини та були політично мотивовані.

Суд також зобов'язав Україну виплатити Луценку 15 тисяч євро моральної компенсації.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування