"Батьківщина" хоче звіту Пшонки щодо "катування Тимошенко"

Середа, 9 січня 2013, 11:10

У фракції "Батьківщина" вимагають звітів керівництв ГПУ та Пенітенціарної служби щодо останніх подій навколо Юлії Тимошенко.

Про це заявив на погоджувальній раді член фракції Сергій Сас.

Він нагадав, що через постійний нагляд, обшуки та інші дії, які мають "ознаки катування", Тимошенко постійно перебуває у стресовому стані, а тому "її багатомісячне лікування не дає результатів".

"Ми вимагаємо припинити катування проти лідера опозиції і на найближче засідання запросити Генпрокурора та голову Пенітенціарної служби для звітів", - сказав Сас.

Крім того Сас нагадав, що прокурор в будь-якому разі має відзвітувати парламенту про діяльність свого відомства, чого він не робить уже п'ять років, хоча за законом має звітувати щорічно.

Також Сас запропонував включити до порядку денного в черговий раз законопроект щодо декриміналізації деяких статей кримінального кодексу.

Як відомо, у вівторок Тимошенко оголосила акцію громадянської непокори й сповістила про це у відкритому листі, оприлюдненому її захисником Сергієм Власенком.

У своєму листі Тимошенко заявила, що не повернеться в тюремну палату, поки там не будуть зняті відеокамери спостереження.

У середу з'явилася інформація про те, що Тимошенко провела ніч у душовій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування