Акція непокори Тимошенко незаконна – прокурор

Середа, 9 січня 2013, 11:26

Акція громадянської непокори, оголошена Юлією Тимошенко, незаконна й протиправна, вважає прокурор Харківської області Геннадій Тюрін.

"Я вважаю, що акція непокори Юлії Володимирівни Тимошенко, оголошена 8 січня 2013 року, є незаконною та протиправною", - сказав він на брифінгу в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Органи прокуратури, як і органи Пенітенціарної служби й медпрацівники зацікавлені в тому, щоб Юлія Володимирівна була здорова. Для цього вживаються всі передбачені законом методи й заходи", - запевнив Тюрін.

На його думку, акція екс-прем'єра – це каприз для створення видимості порушення прав Тимошенко, а також спосіб затягнути судовий процес у справі ЄЕСУ й домогтися пом’якшення режиму відбування покарання у "газовій справі".

"Моє глибоке переконання, що акція непокори є капризом Юлії Володимирівни, спрямованим на формування помилкової громадської думки про те, що, нібито, має місце порушення прав Юлії Володимирівни", - сказав Тюрін.

"І другий момент: усіляко затягти судовий процес, затягнути час перебування в лікарні, а також зробити все можливе, щоб був послаблений режим відбування покарання, яке визначено судовим вироком у вигляді 7 років позбавлення волі", - додав прокурор.

Він нагадав також, що закон один для всіх, і заявив, що прокуратура буде діяти в рамках закону незалежно від того, яку посаду обіймає чи обіймала раніше людина.

Як відомо, 8 січня адвокат Сергій Власенко оприлюднив відкритий лист Тимошенко президенту Віктору Януковичу, в якому екс-прем'єр оголосила про початок особистої акції громадянської непокори.

Зокрема Тимошенко відмовилася спілкуватися зі слідчими й прокурорами, добровільно їхати до суду, повертатися в палату доти, доки там ведеться відеоспостереження й цілодобово перебуває варта.

У рамках акції непокори екс-прем'єр провела ніч із вівторка на середу в душовій кімнаті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування