Оробець: Механізм ЗНО цілеспрямовано дискредитують

Середа, 9 січня 2013, 13:13

Незалежне оцінювання потребує не виправдань, а захисту від лобістів корупційних схем.

Про це заявила нардеп Леся Оробець, коментуючи заяву заступника голови Верховної Ради Ігоря Калєтніка щодо неспроможності ЗНО забезпечити якість вищої освіти.

На думку Оробець, переважна більшість проблем української освіти пов’язана з критичним недофінансуванням і недолугим адмініструванням галузі.

"Третій рік поспіль механізм незалежного оцінювання цілеспрямовано дискредитують: або комерційними оборудками з видання спеціальних посібників, за які батьки змушені платити двічі, або щорічним зменшенням впливу ЗНО на процес зарахування до вищого навчального закладу", - наголосила політик.

Вона застерегла від будь-яких ініціатив, пов’язаних із відродженням вступних іспитів.

"Ми вже мали схожий експеримент у 2006-2007 навчальному році, коли тестування доповнювалося іспитом, який в ручному режимі відфільтровував "небажаних" вступників. Тоді 70% абітурієнтів визнало, що мали справу при вступі з корупційними діяннями", - сказала Оробець.

За її оцінкою, заява Калєтніка свідчить про нові загрози гарантіям права громадян на рівний доступ до вищої освіти.

"Схоже, колишній шеф митниці, розбудованої в кращих корупційних традиціях, вирішив допомогти Табачнику власним багатим досвідом у даній сфері",- припустила представник опозиції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування