Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко висунула умови припинення своєї непокори

Середа, 9 січня 2013, 16:58

Юлія Тимошенко припинить "акцію громадянської непокори", коли всі камери, які ведуть відеоспостереження за нею незаконно, будуть зняті.

Про це заявив захисник екс-прем’єра Олександр Плахотнюк на брифінгу у Харкові, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За його словами, акцію буде продовжено, доки камери в душі, туалеті й кабінетах для медичних процедур будуть не просто вимкнені, а зняті.

"Поки не буде офіційного листа за підписом начальника колонії, в якому буде зазначено, що не проводиться прихованого відео- та аудіопрослуховування в кімнатах для зустрічей з адвокатами, адже і у захисників, і у Юлії Тимошенко є обґрунтовані підозри, що до теперішнього часу, навіть включаючи сьогоднішній день, проводиться запис", - заявив Плахотнюк.

"Я спілкувався з Юлією Тимошенко. По настрою бачу, що так і буде. Налаштована вона по-бойовому", - запевнив він.

Плахотнюк наполягає, що і караул, і конвой, які зараз знаходяться в лікарні, складаються в більшості з чоловіків.

"Це і по-людськи неправильно, і протизаконно, тому що весь час і перед моніторами, на які транслюється відео з палати, сидять чоловіки, а, як відомо, камери установлені в усіх можливих місцях, в тому числі, в душі, туалеті, кабінетах, де проводяться медичні процедури", - сказав Плахотнюк.

"По-перше, це для будь-якої жінки неприємно, а по-друге, це є порушенням не тільки закону, а й особистих прав Юлії Володимирівни", - додав він, хоча Пенітенціарна служба вже заявила, що вартують Тимошенко лише жінки, а відеокамер у душі й туалеті немає.

Плахотнюк також запевнив, що протест Тимошенко – "це не є боротьба за особисті права, це є боротьба за кожного громадянина України".

"Лише таким чином Юлія Володимирівна може реалізувати своє право, реалізувати право кожного громадянина України і показати, що можна боротися з цим свавіллям і примусити владу виконувати закон", - сказав він.

Адвокат наголосив, що Тимошенко не визнає себе засудженою, "а заручником політичних терористів, тому вона має моральне право на таку акцію громадянської непокори".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування