Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жінки-депутати просять Ківалова звільнити суддю, яка буде їх судити

П'ятниця, 1 лютого 2013, 09:13

Людмила Денисова, Олександра Кужель та Тетяна Слюз вимагають звільнити з посади суддю, яка відкрила провадження у справі проти них.

Про це "Українській правді" повідомили в прес-службі нардепа Денисової.

Депутати звернулися до голови комітету з питань верховенства права та правосуддя, "регіонала" Сергія Ківалова.

Вони просять звільнити суддю у зв'язку з тим, що, вони не були повідомлені про наявність даної справи в провадженні суду.

"... А по-друге, виносячи рішення про відкриття провадження у справі, суддя Дзержинського райсуду Харкова Цвіра порушила правило підвідомчості, підсудності ...",- вважають депутати.

За їх словами, суддя також винесла ухвалу про забезпечення позову, "яким фактично розглянула справу по суті і створила передумови для протиправного видалення депутатів Верховної ради з приміщення, де вони виконували свої обов'язки як представники державної влади".

"Тому, депутати від опозиції звернулися до профільного комітету Верховної Ради з тим, щоб у ньому були розглянуті дії, якими суддя порушила присягу, що є підставою для її звільнення з посади в установленому законом порядку", - повідомляє прес-служба Денисової.

Як відомо, 18 січня соратниць Юлії Тимошенко, трьох народних депутаток викинули з поверху, де знаходиться засуджена.

Пізніше проти них було відкрито провадження після позовної заяви Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" і Качанівської виправної колонії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування