Росія сподівається, що домовиться з Україною про 7 мільярдів без суду

П'ятниця, 1 лютого 2013, 15:29

Посол Росії в Україні Михайло Зурабов сподівається, що Україна і РФ вирішать питання про борг за недобір російського газу в 2012 році без суду.

"У мене немає підстав вважати, що дане компромісне рішення буде знайдено в рамках судових розглядів", - сказав Зурабов на брифінгу в п'ятницю в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У нас немає підстав вважати, що проблема неврегульованої заборгованості ... може негативно вплинути на просування на шляху досягнення нових домовленостей у сфері енергетичної співпраці", - підкреслив Зурабов.

У той же час посол заявив, що пред'явлений "Газпромом" рахунок в 7 млрд доларів компанії "Нафтогаз України" слід розглядати як сигнал для необхідності юридичного врегулювання питання недобору газу Україною в газовій угоді.

"Зараз говоримо про те, що це сигнал до пошуку компромісу ... Чисто з формального боку російська сторона зобов'язана була подати сигнал про свою готовність врегулювати це питання, оскільки ця норма є в контракті", - сказав Зурабов на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Посол підкреслив, що за останні дні з'явилася велика кількість інтерпретацій, які "досить вільно трактують здійснений Газпромом крок".

За словами Зурабова, Україна дійсно закуповувала меншу кількість російського газу в 2012, однак інформувала про це російську сторону.

"У російської сторони така позиція, як мінімум, зустріла розуміння ... однак, діє норма контракту", - підкреслив посол і додав, що в цій ситуації Москва подала сигнал про необхідність врегулювати це питання в юридичній площині.

"У найближчі дні, на початку наступного тижня експерти" Нафтогаз України" і відповідного міністерства побувають у Москві, де переговори будуть продовжені", - сказав журналістам посол.

Посол додав, що після цього візиту можна очікувати проведення наступного раунду переговорів на урядовому рівні між Україною і Росією з газових питань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...