Азаров засумнівався, що виграє позов до Тимошенко

П'ятниця, 1 лютого 2013, 17:25

Прем'єр Микола Азаров не збирається подавати зустрічний позов на екс-прем'єра Юлію Тимошенко в суд Гамбурга.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання читачів своєї Facebook-сторінки.

Як відомо, окружний суд Гамбурга відмовив у задоволенні позову Тимошенко проти Азарова, в якому вона вимагала заборонити прем'єру заявляти про її причетність до злочинів Павла Лазаренка.

Позов Тимошенко був ініційований у зв'язку з інтерв'ю Азарова, в якому він, зокрема, заявив, що в США розслідувалися кримінальні справи про корупцію, в яких Тимошенко згадувалася як співучасник Лазаренко.

"Не я ініціював цей позов. І, відверто кажучи, я довгий час не знав про те, що проти мене є позов і він розглядається судом міста Гамбурга", - прокоментував судовий розгляд Азаров.

"А коли мені про це повідомили, і тим більше про суму позову за так званий моральний збиток, я був щиро здивований", - додав він.

"Я був впевнений у своїй правоті, тому що те моє інтерв'ю, яке я давав німецької телепрограмі АРД, засновував на наявних у мене документальних матеріалах американської юстиції. Вони були необхідним чином завірені та підтверджені відповідними печатками та підписами американських посадовців", - сказав прем'єр.

"Тому я нітрохи не сумнівався в автентичності цього документа, і, природно, що суд Гамбурга відмовив у позові Тимошенко і підтвердив правоту моїх висловлювань", - додав він.

"Я не збираюся подавати жодних зустрічних позовів, але вважаю, що це рішення суду в незалежному європейському суді має відкрити очі багатьом, в Україні перш за все, на те, що з себе представляє пані Тимошенко, і більше довіряти як правоохоронним органам, так і посадовим особам України, які наводять ті чи інші факти", - заявив Азаров.

"Я б також порадив нашим опозиціонерам ознайомитися з рішенням цього суду і поставити собі запитання: вони його вважають об'єктивним чи ні, а якщо вважають, то їхня позиція повинна змінитися у ставленні до пані Тимошенко чи ні?", - вважає чиновник.

"Факти, які б вони не були, треба визнавати, а не огульно заперечувати", - заявив він.

"Ви радите виграти справу, отримати компенсацію за моральну шкоду, а гроші віддати на благодійність. Я боюся, що ми цього не дочекаємося. Тож не варто марно витрачати час", - додав Азаров, відповідаючи на запитання інтернет-користувача.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування