Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не має наміру спілкуватися зі слідчими

П'ятниця, 1 лютого 2013, 17:37

Позиція екс-прем'єра Юлії Тимошенко по відношенню до слідчих залишилася незмінною, вона і далі не буде з ними спілкуватися.

Про це заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко, відповідаючи на питання, чи буде Тимошенко брати участь у слідчих діях по "справі Щербаня".

"Її позиція не змінилася поки що", - сказав Власенко.

За його словами, протягом останнього тижня він, як захисник, не отримував повідомлення від Генпрокуратури про проведення слідчих дій.

"Я останній раз отримав повістку 22 числа (22 січня), причому вони увірвалися без попередження під час моєї конфіденційної зустрічі з Юлією Володимирівною", - зазначив захисник.

"При цьому вручали мені це повідомлення з порушенням термінів. За вимогами КПК вони зобов'язані це зробити за 3 дні до проведення слідчої дії... Але оскільки я повинен був виїжджати в ПАРЄ, я їх повідомив про це і про те, що не зможу бути..." , - уточнив він.

"Після цього ніяких повідомлень я ні від кого не отримував, мене ніхто не інформував притому, що я перебував на робочому місці, у Верховній Раді, знаходився в публічних місцях, заздалегідь відомих", - сказав Власенко.

Він також висловив здивування з приводу того, що слідчі дії хочуть проводити після того як генпрокурор Віктор Пшонка заявив про закінчення досудового розслідування.

"Які слідчі дії взагалі можуть відбуватися, якщо слідство закінчено, як заявив Пшонка 18 січня? Хай вони спочатку дадуть відповідь, слідство закінчено чи не закінчено, після цього ми будемо приймати якісь рішення (про участь захисту в слідчих діях)", - сказав Власенко.

Як відомо, 8 січня Власенко оприлюднив відкритий лист Тимошенко Віктору Януковичу, в якому екс-прем'єр оголосила про початок особистої акції громадянської непокори.

Зокрема Тимошенко заявила, що відмовляється спілкуватися зі слідчими і прокурорами.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування