Кличко сказав, коли опозиція хоче проводити київські вибори

Четвер, 14 лютого 2013, 13:46

Представники опозиції пропонують провести вибори мера Києва 2 червня.

Про це заявив лідер партії "УДАР" Віталій Кличко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Вибори відтягуються. Ми подали проект, згідно з яким пропонуємо їх провести 2 червня. Вибори до цих пір не призначені", - сказав він.

"Тепер кажуть, що вони, можливо, будуть в середині літа, коли більшість киян поїде у відпустку, коли у молодих людей закінчиться навчання, і вони роз'їдуться з Києва. Тобто, влада знову намагається маніпулювати", - заявив Кличко.

За його словами, вибори відкладалися тому, що голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов не мав достатньої підтримки киян.

"Крім того, ми не знаємо, за якою системою відбуватимуться вибори до Київради. Є закон про столицю, в якому прописано, коли мають відбуватися вибори. Влада ж хоче зробити ці вибори позачерговими, і обрати Київраду на два роки. Це теж маніпуляція" , - додав лідер "УДАРу".

Крім того, Кличко підкреслив, що опозиція повинна узгодити єдиного кандидата.

"Говорити про кандидатуру ми зможемо, коли буде оголошено дату виборів і правила, за якими вони будуть проходити. Ми, наприклад, вважаємо, що вибори мера повинні проходити в два тури, щоб він дійсно був підтриманий більшістю киян", - сказав він.

"Ми вимагаємо повернення міському голові всіх його повноважень. На сьогоднішній день, на превеликий жаль, ми не маємо декількох складових: коли відбудуться вибори і за якою системою", - додав Кличко.

На питання про те, які прізвища обговорюються всередині опозиції, він відповів:

"Дуже багато кандидатів, дуже багато охочих. Але впевнений, що нам потрібно розглядати ту кандидатуру, яка дійсно зможе виграти вибори і реально бути опонентом влади, не ставлеником, не грати "в піддавки", задовольняючи бажання влади, а бути самостійною фігурою".