Політолог: Хорошковський візьме паузу у публічній діяльності

Понеділок, 4 лютого 2013, 14:01

Після продажу телеканалу "Інтер" Валерій Хорошковський, швидше за все, на певний час відійде від публічної діяльності і займатиметься тільки бізнесом.

Таку думку висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, пише "Тиждень".

"Варіанти є дуже різні й абсолютно протилежні, враховуючи і нинішню ситуацію Хорошковського, і його минуле. Один із дуже вірогідних варіантів: він просто на певний час піде з політики, взагалі, можливо, з публічної діяльності, буде займатися бізнесом", - зазначив Фесенко.

"Тим паче, якщо він отримає не менше половини коштів, які оголошені за телеканал "Інтер", то це – дуже хороший ресурс для різних бізнес-проектів", – додав політолог.

За його словами, очікувати, що найближчим часом Хорошковський стане опозиційним політиком, не варто.

"Якщо він і піде у публічну політику, зокрема, візьме участь у президентських виборах, (а такий варіант ймовірний, хоча, на мій погляд, і не найбільш вірогідний), то може претендувати на роль третьої сили, як, свого часу, Тігіпко", - вважає політолог.

Він переконаний, що уся "опозиція" Хорошковського раніше обмежувалася критикою Азарова, протистоянням з Азаровим, але у протистояння і конфлікти з президентом він не вступав".

"Думаю, що зараз навряд чи це зміниться. Він і раніше не був схильний до опозиційної діяльності, скоріше, завжди тяжів до компромісу і взаємодії з владою, хто б це не був: Тимошенко, потім – Янукович. Думаю, що і зараз, враховуючи нинішню ситуацію, він просто візьме паузу", – наголосив експерт.

Фесенко звертає увагу на ще один варіант, який зараз жваво обговорюють – що Хорошковський може стати таким собі "новим Тігіпком".

"Але мені здається, що повторити успіх Тігіпка Хорошковському буде важче. По-перше, це і повторення, а воно завжди – гірше. По-друге, все ж таки репутація у Хорошковського трохи заплямована під час перебування при владі", – зауважив він.

"Можливо, в разі перемоги Януковича, якщо це трапиться, він повернеться в команду президента, вже на нових умовах", – додає він.

Як відомо, 1 лютого компанія Дмитра Фірташа придбала 100% акцій компанії Inter Media Group Limited, що належала Хорошковському.

У громадській раді "Інтера" вважають, що Хорошковського змусили продати телеканал через критику влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування