Немиря: Опозиція не здала Юлю в обмін на євроінтеграцію

Понеділок, 4 лютого 2013, 14:28

Депутат від "Батьківщини" Григорій Немиря спростовує інформацію про те, що опозиція нібито "здала" Юлію Тимошенко в обмін на євроінтеграцію.

Як повідомляє УНІАН, про це він заявив на прес-конференції, коментуючи інформацію ЗМІ про те, що опозиція і партія влади пішли на поступки при підготовці заяви Верховної Ради щодо виконання положень та рекомендацій щодо євроінтеграційних прагнень України.

"Я хотів би спростувати спекуляції, які ми бачимо у зв’язку з інформацією про процес підготовки цієї заяви, що нібито опозиція здала Юлію Тимошенко в обмін на європейську інтеграцію", - сказав Немиря.

"Це абсолютно не відповідає дійсності з огляду на принципову позицію фракції "Батьківщина", - наголосив Немиря.

Він висловив сподівання, що цього тижня "після вирішення принципового питання щодо персонального голосування ВР зможе продемонструвати те, що декларувалося багато разів – за 2-3 тижні до саміту країн ЄС, який має відбутися 25 лютого в Брюсселі, вона прийме конституційною більшістю спільну заяву".

В ній парламент "окреслить чіткі кроки, які мають бути зроблені з українського боку – з боку ВР, з боку президента, з боку уряду для того, щоб уможливити підписання вже в листопаді цього року на саміті "Східного партнерства" Угоду про асоціацію між Україною та ЄС".

Немиря наголосив, що у проекті заяви чітко йдеться про необхідність виконання резолюцій, в яких зазначено про необхідність звільнення політичних в’язнів в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News