Україна опинилася в кінці рейтингу інноваційних країн

Понеділок, 4 лютого 2013, 20:35

У списку найбільш інноваційних країн планети, який був створений агентством Bloomberg, Україна опинилася на 42 позиції з 50 можливих.

Як з'ясував Кореспондент.biz, інноваційність країни вимірювалася згідно з сімома критеріями.

Серед них: інтенсивність дослідних і конструкторських робіт (R&D); рівень розвитку високих технологій; кількість дослідників; рівні продуктивності праці та освіти, ефективність промисловості і патентна активність.

За рівнем інтенсивності досліджень Україні дісталося 37 місце, продуктивності праці - 69, концентрації високих технологій - 47, кількості вчених - 39, продуктивності промисловості - 34, рівню освіти - 6, а патентної активності - 17.

Варто відзначити, що перше місце в рейтингу дісталося США, другий рядок отримала Південна Корея, третій - Німеччина, четвертий - Фінляндія, а п'ятою стала Швеція. Україна опинилася між Грецією (41) і Болгарією (43).

У свою чергу, Росія виявилася на 14-му рядку списку, а Польща - на 30-му. В кінці списку опинилися Південна Африка (50), Білорусь (49) і Македонія (48).

Раніше повідомлялося, що журнал The Economist представив рейтинг країн, що володіють найбільшим потенціалом в середньостроковій перспективі.

У цьому списку Україна займає один з найнижчих рядків, випередивши лише Кенію і Нігерію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News