Лідери фракцій не можуть домовитися у Рибака

Вівторок, 5 лютого 2013, 09:15

Лідери фракцій ведуть переговори в кабінеті голови Верховної Ради Володимира Рибака станом на 10:10.

Як повідомляє член "Батьківщини" Микола Томенко, провладні фракції пропонують опозиціонерам розблокувати роботу парламенту для того, щоб урочисто відкрити другу сесію чинної ВР і затвердити календарний план, а потім взяти перерву для подальших консультацій.

Однак опозиціонери продовжують наполягати на тому, що будь-яке голосування, у тому числі й за календарний план, має відбуватися конституційним чином – тобто персонально.

"Ми дотримуємося того, що нова сесія має початися з чистого листка", - заявив Томенко.

Близько 11 години заступник лідера фракції УДАР Віталій Ковальчук повідомив, що в переговорах лідерів фракції перерва до 11:30, у цей час вони спілкуються зі своїми депутатами в залі.

Як відомо, зранку 5 лютого депутати опозиційних фракцій заблокували трибуну й президію Верховної Ради, вимагаючи персонального голосування. Засідання парламенту станом на 11:10 не почалося, урочисте відкриття сесії провести не можуть.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", представники фракції Партії регіонів забирають свої картки з гнізд для голосування у залі засідань.

Представники дипломатичних відомств, які прийшли на відкриття другої сесії Верховної Ради VII скликання, полишили свої місця на балконі. Також залу полишили учасники хору імені Г.Верьовки, який мав виконувати гімн України на урочистому відкритті сесії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування