Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова МЗС каже, що в переговорах про Митний союз є "зрушення"

Вівторок, 5 лютого 2013, 11:31

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявляє про певні зрушення на шляху оформлення співпраці з Митним союзом у форматі "3+1".

Про це він сказав на прес-конференції в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Україна вестиме переговори з різними органами Митного союзу з метою оформлення нашої співпраці у форматі "3+1", - зазначив міністр.

"Я хотів би сказати, що в цьому контексті уже є певні зрушення, зокрема, з Євразійською економічною комісією були прийняті документи з приводу торговельної співпраці", - сказав Кожара.

Він додав, що Україна зацікавлена в співпраці з Митним союзом по багатьох секторальних питаннях.

Кожара пояснив, що в попередньому році між українським урядом і Євразійською економічною комісією було підписано 2 міжнародних документи – Меморандум про співпрацю з питань торгівлі й Меморандум про співпрацю з питань технічного врегулювання.

Відповідаючи на запитання про можливе часткове приєднання України до положень Митного союзу, Кожара відповів:

"Я думаю, що в процесі переговорів Україна зможе знайти ті модальності, по яких буде поглиблювати співпрацю з Митним союзом".

Разом із тим, за його словами, те, у якому форматі Україна й Митний союз будуть співпрацювати, покаже переговірний процес, який триває.

"Але динаміка цих переговорів позитивна, тобто я думаю, що ми вийдемо на той результат, який задовольнить інтереси всіх сторін – і України, і Митного союзу", - наголосив голова МЗС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування