Кожара: У нас із ЄС є питання важливіші за деякі кримінальні справи

Вівторок, 5 лютого 2013, 11:56

Претензії Євросоюзу до України з приводу вибіркового правосуддя не завадять підготовці до підписання Угоди про асоціацію.

Упевненість у цьому висловив міністр закордонних справ України Леонід Кожара на прес-конференції в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що за умови виконання Україною програми реформ, яка постійно розглядається на двосторонньому рівні, Угода про асоціацію України з Європейським Союзом буде підписана незалежно від того, чи існують якісь додаткові питання в наших двосторонніх відносинах", - сказав він.

За словами Кожари, сама по собі угода про асоціацію є великою політичною та геополітичною цінністю для України й ЄС незалежно від інших питань.

"Те, що стосується питань вибіркового правосуддя, зрозуміло, що ці питання стоять на порядку денному України та ЄС, але при цьому існують десятки інших питань наших відносин із Євросоюзом", - сказав міністр.

Кожара також повторив позицію, що Україна не перебуває в міжнародній ізоляції.

"Поняття міжнародної ізоляції України – це політологічний термін, який уживається тими людьми, які справді зичать ізоляції цьому уряду", - сказав він.

"Я хочу іще раз сказати, що ніякої міжнародної ізоляції не існує", - наголосив Кожара.

На запитання про те, які кроки має зробити Україна, щоб заручитися дружбою із Францією, Німеччиною, Швецією та іншими країнами, міністр зазначив, що, зокрема, планується його візит у Стокгольм, і жодних перешкод цій поїздці немає.

Крім того, за словами Кожари, є підтвердження німецької сторони про готовність прийняти міністра закордонних справ України.

"Питання деяких кримінальних справ присутні у наших відносинах (із країнами ЄС). Але я як міністр обговорюю десятки інших питань, які на сьогодні є більш важливими у контексті відносин України і з Євросоюзом, і з конкретними країнами", - наголосив голова МЗС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування