"Регіонали" вирішили не працювати і в середу

Вівторок, 5 лютого 2013, 12:18

У Партії регіонів заявляють, що відкриття другої сесії парламенту сьомого скликання може відбутися у четвер.

Про це журналістам сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Ми домовилися про те, що завтра ми всі працюємо в комітетах, як і було визначено на погоджувальній раді у понеділок. А за завтрашній день намагатимемося виробити формули початку роботи, і в четвер приступити до роботи у пленарному режимі", - сказав він.

"Враховуючи те, що трибуна блокується і тут безглуздо проводити час, ми своїм депутатам дали доручення, щоб вони працювали в комітетах, і займалися законотворчою роботою", - додав Єфремов.

За його словами, засідання погоджувальної ради у вівторок також не буде.

"Можливо, ми будемо зустрічатися завтра, щоб дати відповіді на ті питання, які були поставлені сьогодні", - сказав Єфремов.

На питання, яким чином депутати збираються працювати в комітетах при тому, що сесію не відкрито, він відповів:

"Є доручення, яке було прийнято на погоджувальній раді і підтверджено на сесії минулого скликання, про те, що комітети мають підготувати до роботи ті законопроекти, які були зареєстровані. Скоріше за все, комітети будуть займатися підготовкою цих документів. Якщо документи будуть відпрацьовані, то в четвер ми відкриваємо сесію, і не складає великих зусиль потім ці рішення ухвалити на комітетах".

На питання, чи може Партія регіонів піти на один з запропонованих опозицією варіантів персонального голосування – введення "сенсорного пальця", голосування руками або бюлетенями – Єфремов відповів:

"Скоріше за все, ми зійдемося на тому, що буде створено якусь робочу групу, яка вивчить все, про що ми говорили раніше, вивчить досвід голосування у провідних демократіях у світі, і запропонує якийсь варіант для зміни законодавчого поля в нашій державі".

На питання, чи блокуватиме Партія регіонів трибуну у четвер, щоб не дати цього зробити опозиції, Єфремов відповів:

"Ми поки не розглядаємо це питання, ми хочемо вирішити його більш інтелектуально, не вдаючись до силових дій".

Як відомо, в опозиції заявили, що у вівторок Верховна Рада не працюватиме, а опозиція розблокує трибуну о 18:00 і заблокує її знову у середу вранці.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування