Азаров визнав, що українськими дорогами неможливо проїхати

Середа, 6 лютого 2013, 09:43

Прем'єр Микола Азаров заявляє, що українські дороги після снігопадів у жахливому стані.

Про це він сказав під час засідання Кабміну 6 лютого.

"Сьогодні як ніколи нашими дорогами проїхати складно, а інколи просто неможливо. Нинішня зима остаточно доконала багато кілометрів шляхів і вулиць. Водії і пішоходи обурені станом дорожнього покриття", - сказав прем’єр.

Він додав, що за останні роки в країні вдалося збудувати багато першокласних доріг, які витримують велике механічне навантаження і надзвичайні погодні умови, але разом з тим розсипаються інші дороги.

"Руйнується дорожнє покриття на міських вулицях, комунальних дорогах, на старих автомобільних шляхах загального користування. Без сліз неможливо дивитися на дорогу Київ – Одеса, на ділянку дороги Хмельницький – Чернівці. Або спробуйте проїхати від Сум до Києва", - сказав він.  

"Не краща ситуація з дорогами комунальної власності. Як приклад, Кільцева дорога навколо Києва. Жоден обласний центр не може похвалитися гарними дорогами", - додав Азаров.

За словами прем’єра, у 2012 році була недостатньою субвенція на розбудову та ремонт доріг комунальної власності, а місцева влада не змогла мобілізувати необхідні ресурси.

"Кошти використовувались неефективно, розпорошувались на велику кількість об’єктів, тому майже ніде не вдалося досягти помітного покращення", - сказав Азаров.  

Він доручив віце-прем’єр-міністру Олександру Вілкулу взяти під особистий контроль організацію невідкладного ремонту та підготовку до планових ремонтів автошляхів.

"Зараз треба сконцентрувати ресурси і зусилля на негайному відновленні покриття у найбільш проблемних місцях. Зараз несприятливі умови для ремонту, але принаймні ліквідувати небезпечні ділянки необхідно", - сказав Азаров.

Він також доручив місцевим адміністраціям до 1 березня завершити формування переліку об’єктів будівництва та ремонту доріг комунальної власності.

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування