УДАР наполягає, що регіонали намагалися протягти новий вид "кнопкодавства"

Середа, 6 лютого 2013, 10:55

Представник партії "УДАР" Павло Різаненко наполягає, що на засіданні бюджетного комітету Партія регіонів намагалася запровадити нову процедуру ухвалення законопроектів.

Про це він написав на своїй сторінці Facebook у відповідь на заяву представника Партії регіонів Нестора Шуфрича.

"Я був на засіданні бюджетного комітету, і версія, викладена паном Шуфричем, не відповідає дійсності. Я дійсно пропоную підняти аудіозапис засідання комітету, якщо він ведеться", - написав УДАРівець.

За його словами, за годину до початку засідання комітету роздали порядок денний та проекти рішень, серед яких "було це злощасне питання "листів-погоджень"".

"Я одразу звернув увагу, що воно не відповідає як регламенту ВР, так і закону про комітети, де чітко зазначається, що депутат приймає участь в роботі комітету особисто. Ці "листи-погодження" – це різновид "кнопкодавства", - написав Різаненко.

Він висловив переконання, що у випадку прийняття цього положення "депутати від ПР взагалі ходити на засідання комітету не будуть, вони будуть заднім числом підписувати "листи-погодження"".

"До речі більшість депутатів від опозиції були проти проведення засідання комітету, так як формально друга пленарна сесія не розпочалась, а засідання комітетів проводиться в рамках пленарних сесій. Більшість проголосувала за. Найцікавіше, що порядок денний ВЗАГАЛІ не ставився на голосування. Головуючий одразу перейшов до розгляду першого питання порядку денного", - написав Різаненко.

Він також додав, що питання про листи-погодження головуючий переніс на невизначений термін.

"Щодо практики листів-погоджень, то якщо депутати 6-го скликання до такого "звикли", то це ще не означає, що це законно. Ми знаємо, що вони звикли і на "піаніно грати" в ВР, але це не означає, що така їх колишня практика відповідає Конституції та законам", - підсумував Різаненко. 

Як відомо, раніше свободівець Іллєнко заявив, що редставники Партії регіонів намагалися запровадити нову процедуру ухвалення законопроектів на засіданнях бюджетного комітету - без відома достатньої кількості його членів. Однак опозиція цьому завадила.

На це Шуфрич заявив, що "Свободі" не варто приписувати собі подвиги, яких не було. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...