Опозиція тиснутиме на Януковича 30-денним блокуванням?

Середа, 6 лютого 2013, 11:40

Опозиційні фракції апелюватимуть до громадськості для того, щоб змусити президента Януковича скористатися правом щодо розпуску парламенту, якщо сесія не відкриється 30 днів.

Про це заявив на спільному брифінгу депутат від "Свободи" Андрій Мохник.

"Ми звертатимемося до громади і до журналістів з тим, щоб чинити тиск на президента для застосування цього права", - сказав Мохник.

Водночас лідер фракції "Батьківщини" Арсеній Яценюк порадив вирішувати питання по мірі надходження.

"Я думаю, що зараз треба говорити не про право, а про обов’язок президента, як гаранта Конституції забезпечити персональне голосування, тому що президент не має права підписувати документи, ухвалені з порушенням Конституції", - зазначив він.

"За свою каденцію, Янукович вже скоїв більше 900 злочинів, тому що саме стільки законів, проголосованих з порушенням, він підписав", - сказав Яценюк.

Лідер фракції "Батьківщина" обурився діями провладних депутатів, які закидають опозиції недотримання норм поведінки у парламенті. Він нагадав, день ратифікації харківських угод.

"Вони тут влаштували мордобій, а тепер нас повчають ,як треба культурно поводитися в Раді. Це мені нагадує анекдот про міністерство культури. "Альо? Це міністерство культури? Ні, це прачечна", - сказав Яценюк, пропустивши нецензурну частину анекдоту.

На думку опозиціонерів, Віктор Янукович мав прийти у вівторок до парламенту, і задекларувати свою відмову, підписувати незаконно проголосовані закони.

На питання, чому Янукович другий день мовчить, Яценюк сказав: "Напевно, думає".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування