Президент Литви поставила Януковичу ультиматум

Середа, 6 лютого 2013, 13:18

Президент Литви Даля Грібаускайте вважає тюремне ув’язнення лідерів українських опозиційних сил, екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-глави МВС Юрія Луценка, політично мотивованим.

Вона наголосила, що затягування вирішення цього питання може перешкодити підписанню угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це вона заявила на спільній із президентом України Віктором Януковичем прес-конференції у Вільнюсі в середу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Європейська сторона не диктуватиме Україні, як вирішувати це питання. Запроторення опозиції до в'язниці не є гідним рішенням, тому ми звертаємося до влади й нагадуємо, що подальше затягування вирішення саме цих політично мотивованих справ може спричинити подальшу затримку підписання цієї угоди (про асоціацію між Україною та ЄС)", - зазначила Грібаускайте.

У свою чергу Янукович зазначив, що Україна не може не реагувати на критику на адресу України стосовно арешту Тимошенко та Луценка й вимоги ЄС щодо їх звільнення.

"Це питання є дуже болючим для нас. Потрібен час, щоб знайти відповіді на ці питання. Для нас дуже важливо, щоб рішення, які ухвалюватимуться найближчим часом, проходили в межах чинного законодавства, юридичної площини. Хоча юридична складова є визначальною нині, і як зняти це питання, ми маємо думати і вирішувати спільно з нашими партнерами", - заявив глава Української держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування