"УДАР" хоче позбавити голів парламенту і екс-президентів пільг

Середа, 6 лютого 2013, 15:20

У Верховній Раді зареєстровано проекту постанови про скасування привілеїв голів Верховної Ради та екс-президентів.

Як повідомив "Українській правді" співавтор постанови Павло Розенко, відповідний документ №2209 був зареєстрований у Верховній Раді в середу.

За словами авторів, метою проекту є скасування "необґрунтованих привілеїв, які має голова парламенту як на час виконання повноважень, так і після їх припинення, та необґрунтованих привілеїв для президента після його виходу у відставку".

Автори пропонують скасувати всі пільги, які наразі є у голів ВР.

Зокрема позбавити права колишніх і чинних голів ВР упродовж усіх років існування незалежної України отримувати надбавку до пенсії в розмірі 70%, а також право довічного користування державними дачами з відповідним обслуговуванням.

Крім того, постанова пропонує скасувати пільги, які надаються президентам України після виходу у відставку.

Зокрема скасувати довічний розмір посадового окладу, надання державної дачі з необхідним обслуговуванням, охороною і транспортним забезпеченням, та збереження медичного та санаторно-курортне обслуговування його та дружини.

Постанова пропонує тільки довічно надавати державну охорону після виходу у відставку президентові.

Як відомо, наразі в Україні діє постанова президії Верховної Ради Української РСР, згідно якої головам Верховної Ради надаються пільги.

Як писав раніше у своєму блозі журналіст Сергій Лещенко, цього року на утримання державних дач у будинку відпочинку "Конча-Заспа" та комплексі відпочинку "Пуща Водиця" буде витрачено 50 мільйонів гривень.

"За бюджетною програмою Державного управління справами "Фінансова підтримка санаторно-курортних закладів" будинку відпочинку "Конча-Заспа" затверджено кошторис на 2013 рік у загальному обсязі 30 мільйонів 626 тисяч 500 гривень, комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" передбачено видатки у загальному обсязі 19 мільйонів 305 тисяч 500 гривень", – йдеться у відповіді адміністрації президента.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування